Politika privatnosti

POLITIKA PRIVATNOSTI

Marina Dalmacija d.o.o., Bibinje-Sukošan 1, 23206 Sukošan, OIB 47462413099; Marina Borik d.o.o., Ob.kneza Domagoja 1, 23000 Zadar, OIB 31947109883; Marina Šibenik d.o.o., Ob. J.Šižgorića 1, 22000 Šibenik, OIB 51380357466 (u daljnjem tekstu D-Marin Hrvatska) donose Politiku privatnosti informiranja te zaštite privatnosti i osobnih podataka koje prikupljamo na internetskim stranicama D-Marin Hrvatska. Stoga Vas molimo da pažljivo pročitate Politiku privatnosti kako biste jasno razumjeli kako i zašto prikupljamo, koristimo i štitimo Vaše osobne podatke, kao i koja su Vaša prava.

Svrha prikupljanja osobnih podataka

Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo u svrhu selekcijskog postupka za određeno radno mjesto, kao i u svrhu ostvarivanja prava i obveza iz tog odnosa. Osobne podatke prikupljamo i obrađujemo jer su nam neophodni kako bismo poštovali naše obveze utemeljene na pozitivnim propisima na snazi u Republici Hrvatskoj.

Osobne podatke prikupljene u okviru prijave za zaposlenje služe selekciji kandidata za zaposlenje u Marini Šibenik d.o.o. (D-Marin Mandalina); Marina Dalmacija d.o.o./ Portus Beach Club&Restaurant (D-Marin Dalmacija), Marina Borik d.o.o. (D-Marin Borik). Navedena društva, kao voditelj obrade osobnih podataka, D-Marin Hrvatska štiti Vašu privatnost, u sklopu čega prikuplja i obrađuje samo osobne podatke neophodne za provođenje selekcijskog postupka za određeni posao.

Pravna osnova prikupljanja

Pravne osnove za navedene svrhe prikupljanja mogu biti:

  • zakonska,
  • legitimni interes voditelja obrade koji je jači od interesa ispitanika ili
  • privola

Način prikupljanja osobnih podataka

Svoje osobne podatke ustupate nam dobrovoljno. Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo pošteno, zakonito i transparentno te brinemo o njihovoj točnosti, potpunosti, ažurnosti i sigurnosti.

Pristup našoj internet stranici dmarinposao.hr je slobodan i od korisnika se ne zahtijeva registracija. Podatke koje prikupljamo kroz kolačiće (cookies) pomažu nam razumjeti kako koristite sadržaj koji se nalazi na dmarinposao.hr kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. D-Marin Hrvatska može koristiti depersonalizirane podatke u statističke svrhe.

Obavještavamo Vas da će osobne podatke prikupljene temeljem Vaše privole obrađivati djelatnici povezanih društava zaduženi za upravljanje ljudskim potencijalima u istima: Marina Dalmacija d.o.o., Marina Šibenik d.o.o. i Marina Borik d.o.o.

Voditelj obrade i zakonski okvir

Gore navedena društva, kao Voditelj obrade Vaših podataka, poštuje Vašu privatnost te se obvezuje na zaštitu Vaših osobnih podataka. Prikupljanje i čuvanje podataka izvodi se u skladu s odredbama Uredbe EU 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka), Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018) i ostalih propisa koji uređuju predmetno područje, a imaju primjenu u Republici Hrvatskoj.

Mjesta prikupljanja podataka

Grupa D-Marin Hrvatska prikuplja vaše podatke na web stranici dmarinposao.hr u online formi za prijave na otvorene radne pozicije na adresi https://dmarinposao.hr/prijavite-se/.

Osobni podaci koji se prikupljaju prilikom ispunjavanja online forme za prijavu za zaposlenje

Osobni podaci koje morate dostaviti da biste ušli u proces selekcije za posao u D-Marin Hrvatska i povezanim društvima su:

  • ime i prezime
  • spol
  • datum rođenja
  • mjesto stanovanja
  • država
  • kontakt telefon
  • e-mail adresa
  • podaci o radnom iskustvu i stečenom obrazovanju (godine radnog iskustva na preferiranom radnom mjestu, stručna sprema i stečeno zanimanje)
  • preferirana vrsta zaposlenja
  • informacija o razdoblju u kojem možete raditi tijekom turističke sezone
  • informacija o potrebi osiguranja smještaja od strane D-Marin Hrvatska
  • informacija o kanalu kroz koji ste doznali za mogućnost prijave za zaposlenje u D-Marin Hrvatska
  • preferirana lokacija zaposlenja
  • preferirano radno mjesto

Vaše osobne podatke D-Marin Hrvatska, kao voditelj obrade, temeljem privole ima pravo prikupljati u svoju bazu i koristiti u svrhu izravnog kontaktiranja o mogućnostima zaposlenja u istome.

Vrijeme čuvanja podataka

Podatke koje D-Marin Hrvatska prikuplja na temelju zakona, dužni smo čuvati onoliko vremena koliko određuje pojedini zakon ili drugi pozitivni propis. Osobne podatke u online prijavi koje D-Marin Hrvatska prikupi temeljem privole u svrhe zapošljavanja čuvat će u svojoj bazi 2 godine. Po isteku roka od 2 godine od završetka selekcijskog postupka odabira kandidata, D-Marin Hrvatska uklonit će Vaš životopis iz svoje baze. D-Marin Hrvatska također može, temeljem Vaše privole prikupljati i pohraniti podatke o sadržaju koje pregledavate na web stranicama (tzv. cookies), te će ih u tom slučaju čuvati u svojoj bazi u razdoblju od 3 godine. Navedeni podatak D-Marin Hrvatska će koristiti u svrhu obavještavanja o posebnim i personaliziranim ponudama koje će se komunicirati putem online kanala.

Prava ispitanika

Bez obzira na osnovu prikupljanja podataka, u svakom trenutku možete tražiti:

  • pristup, izmjenu ili dopunu podataka u svim bazama osobnih podataka, temeljem čega će D-Marin Hrvatska omogućiti pristup ili izmijeniti vaše podatke u svim svojim bazama ovisno o Vašem zahtjevu,
  • brisanje (“pravo na zaborav”) osobnih podataka u svim bazama osobnih podataka, temeljem čega će Vas D-Marin Hrvatska brisati iz svih svojih baza, osim iz baza koje je D-Marin Hrvatska dužan imati i čuvati na temelju pozitivnih propisa, te ako ne postoje jači legitimni razlozi za obradu ili ako obrada nije nužna za postavljanje, ostvarivanje ili obrane pravnih zahtjeva,
  • ograničavanje obrade Vaših podataka ili uložiti prigovor na obradu takvih podataka,
  • da se podaci koje smo o Vama prikupili prenesu Vama ili trećim osobama („pravo na prenosivost podataka “), u skladu s pozitivnim zakonskim propisima,
  • ako su podaci dani na temelju privole, uvijek možete tu privolu povući bez negativnih posljedica,
  • pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu – Agenciji za zaštitu osobnih podataka (više o tomu na azop.hr)

Svoj pisani zahtjev uputite na kontakt adrese službenika za zaštitu osobnih podataka.

Službenici za zaštitu osobnih podataka

Službenike za zaštitu osobnih podataka možete kontaktirati:

D-Marin Dalmacija / Portus Beach Club&Restaurant Sukošan
 e-mail: privacy@marinaborik.hr

D-Marin Mandalina
e-mail: privacy.mandalina@d-marin.com

D-Marin Borik / Forty Bar
 e-mail: privacy@marinaborik.hr

Korištenje kolačića („cookies“)

Kolačići (cookies) su male datoteke koje internet stranica ili pružatelj usluga šalje i pohranjuje u memoriju vašeg računala kroz internet preglednik (ako je to s vaše strane omogućeno). Navedeno, prilikom svakog Vašeg sljedećeg posjeta web-stranici, pomaže bržem i učinkovitijem aktiviranju informacija, podataka i postavki koje ste već prethodno priopćili prilikom prošlih pristupa i korištenja naše web-stranice. Također, podaci koje kolačići prikupljaju pomažu nam razumjeti Vaše preferencije na temelju prošlih i trenutnih aktivnosti koje poduzimate na našoj stranici i omogućuju nam da vam pružimo bolje korisničko iskustvo. Podaci prikupljeni na ovaj način ne omogućuju osobnu identifikaciju korisnika. Kad pristupate našim web-stranicama, ova informacija našim poslužiteljima identificira svojstva vašeg preglednika, ali ne i Vas.

Koristimo različite vrste kolačića:

  • Neophodni kolačići – oni su nužni za funkcioniranje web stranice. To znači da se internetska stranica bez tih kolačića ne može otvoriti niti prikazati. Ovi kolačići se koriste za svrhu transmisije komunikacije ili su nužni za pružanje usluge informacijskog društva koja je izrijekom zahtijevana od korisnika takve usluge. Također, ovi kolačići će nam omogućiti bazičnu analizu web stranica s ciljem poboljšanja rada web stranica putem podataka koji su u potpunosti anonimizirani, odnosno nisu bazirani na vašim osobnim podacima ili podacima koje je moguće na bilo koji način povezati s Vama. Za ove kolačiće nije potrebna i ne tražimo Vašu privolu.
  • Kolačići za oglašavanje – pomoću njih analiziramo Vaš interes za zaposlenje u D-Marin Hrvatska i povezanim društvima i služe nam da bismo Vam plasirali informacije koje su Vam zanimljive vezano uz zaposlenje u D-Marin Hrvatska i povezanim društvima. Za ove kolačiće tražimo Vašu privolu.

D-Marin Hrvatska pohranjuje kolačiće u bazu i čuva ih najduže 3 godine u svrhu obavještavanja o posebnim i personaliziranim ponudama, vijestima i događajima koje organizira putem online kanala (e-mail, internet, internetske promocija).

  • Google Analitika – Ovi kolačići pomažu nam razumjeti kako koristite dmarinposao.hr i kako poboljšati stranicu. Google Analitika omogućuje JavaScript kodove koji služe pohranjivanju informacija o stranici koju je korisnik posjetio (npr. URL stranice). JavaScript kodovi koriste HTTP Cookie kako bi “zapamtili” radnje/interakcije korisnika na prethodnim stranicama. Google Analytics koristi sljedeće JavaScript skripte: gtag.js, analytics.js i ga.js

Uvijek možete obrisati kolačiće koje su spremljeni na Vašem računalu. Time onemogućavate daljnju obradu Vaših osobnih podataka putem takve tehnologije.

Prilikom davanja osobnih podataka D-Marin Hrvatska jamčite nam da su informacije koje ste priložili točne, kao i da ste upoznati kako D-Marin Hrvatska i povezana društvaVaše podatke upotrebljavaju i prikupljaju u skladu sa zakonom i uvjetima ove Politike privatnosti.

 

Objavljeno: 19.2.2019.
Zadnja izmjena: 21.1.2020.